In je broek geplast…

alpaca, toddler, petting zoo
 • Je loopt lekker rond bij de kinderboerderij en je voelt ineens dat je moet plassen. O nee, waar is papa? Ah daar zie je hem al! Je rent snel naar hem toe, want je moet echt heel nodig! Je voelt wel dat je de plas daardoor niet meer goed kunt ophouden. Dat is vervelend, nou wordt je broek nat!
 • Het was allemaal een beetje haasten, maar jullie zijn er! Bij de kinderboerderij. Je kind was al weken aan het vragen wanneer jullie nou eindelijk bij de lammetjes gingen kijken, en nu is het zo ver! Je kind is al de speeltuin aan het verkennen, het weer is niet top, maar daar hebben kinderen gelukkig altijd veel minder last van.
  Zometeen even lekker een bakkie koffie halen hier, daar heb ik al wel zin in. Misschien is hij straks wel zo moe, dat hij nog even gaat slapen. Dan kan ik mooi nog even werken. Dat is een mooi vooruitzicht, zeg!
  O daar komt hij aangerend! Hij kijkt een beetje moeilijk, wat zou er aan de hand zijn?
 • Papa, papa, ik moet plassen! Weet jij waar de wc is? Ik moet echt heel nodig!
 • O daar is hij! Pfff een natte vlek in z’n broek… en ik heb geen schone kleren bij me! Dat gaat weer lekker zeg. Hé sufferd, waarom zeg je dat je moet plassen terwijl je broek al nat is? Dat had je wel even eerder kunnen zeggen zeg. Nou is je broek helemaal nat! Dat is niet zo slim van je!
 • ….. Papa is boos op me. Ik kan er toch ook niks aan doen dat ik het niet meer kon ophouden?…..

Zo gaat het vaak, toch? We laten ons kind zich schamen voor wat er is gebeurd. Maar is dat wel nodig, of terecht? Helpen we ons kind er eigenlijk wel mee? Hoe voel jij je als je een fout maakt? Schaam jij je dan ook?
Onze reactie op onze kinderen zegt veel over onszelf! Zijn we oké, in het moment, of zijn we eigenlijk met ons hoofd ergens anders?
Als we moe of gestresst zijn, is het moeilijker om begripvol te reageren op het gedrag van onze kinderen. Daarom is het super belangrijk dat jij, als ouder, heel goed voor jezelf zorgt!
Om je daarbij te ondersteunen, geef ik komende woensdag 24 april 2024 een gratis webinar over hoe je je grenzen kunt aangeven!

 • Papa, papa, ik moet plassen! Weet jij waar de wc is? Ik moet echt heel nodig!
 • O jongen, moet je plassen? Ik zie het, je broek is al helemaal nat! Wat vervelend nou, ik heb geen schone kleren meegenomen! Was dit alles of komt er nog meer? Probeer nog maar even of er nog meer komt. Wat jammer nou dat papa geen schone kleren heeft meegenomen zeg. Nou loop je met een natte broek. Vind je dat vervelend?
 • Nee hoor, papa, we kunnen thuis toch schone kleren aantrekken?
 • Ja tuurlijk lieverd, thuis hebben we schone kleren. Ga nu nog maar even lekker spelen!